Barion PixelA POLK nem más, mint

A lenyűgöző amerikai hangzás


1972-ben Amerika nagy kultúrális változásokon ment keresztül. Megváltozott az öltözködésünk, a hozzáállásunk és a zenénk is. Egy olyan korszakba léptünk, ahol az élő koncertek azelőtt soha nem látott tömegeket mozgattak meg. A zene mindennapjaink fontos részévé vált. Alapítóink azzal a célkitűzéssel hozták létre a céget, hogy az élő koncerteken átélt csodálatos hangélményét otthon is elérhetővé tegyék minél több ember számára. Az azóta eltelt évtizedek alatt folyamatosan olyan hangszórók megalkotására törekedtünk, amelyek fantasztikus hangminőséggel keltik életre a zenét és a filmeket.Barátságon alapult, Bizalomra épült


A Johns Hopkins Egyetem néhány zenerajongó hallgatójával kezdődött a történetünk. Matt Polk és rock 'n roll fanatikus barátai ekkor még nem sejtették, hogy maradandót alkotnak majd az amerikai zenehallgatás virágzó világában. Zene iránti szeretetük és szenvedélyük hozta össze őket szabadidejükben egy öreg Baltimore-i ház garázsában, hogy új megoldásokat keressenek a HiFi hangzás megteremtésére. Ami egy hobbi projektnek indult, hamarosan hivatássá vált. Megszületett a Polk Audio, amely azóta is olyan kiváló és megbíztható hangrendszereket alkot, amelyek generációkon át gondoskodnak a tökéletes HiFi élményről mindannyiunk otthonában.

A HiFi hangzás az Ön szolgálatában


Az audió világában csak úgy lehet megtartani a sikert, ha józan ésszel és tiszta szívvel állunk hozzá az idők és igények folyamatos változásához. Ez az a hozzáállás, ami lehetővé tette, hogy ennyi évtizeden keresztül az élvonalban maradhassunk. Elkötelezettségünk töretlen. Megalapításunk óta folyamatosan újabb és újabb hangrendszerek létrehozásával biztosítjuk a világnak a lehengerlő otthoni hangélményt. Küldetésünk a csúcsminőségű hangzás. Folyamatosan kutatjuk és támogatjuk a Valódi Amerikai HiFi hangzáshoz hű új lehetőségeket és mérnöki fejlesztéseket, amelyek a jövő zenéjét keltik majd életre. Mert hiszünk benne, hogy a lenyűgöző hangzás élménye mindenkit megillet.

Várakozásait felülmúló hangzás


Több, mint négy évtizede kutatjuk és fejlesztjük a Valódi Amerikai HiFi hangzást Balimore-i kutatóintézetünkben. Itt egy kis válogatás szabadalmaztatott technológiáinkból, amelyek hűen tükrözik elhivatottságunkat.
CSÖKKENTETT RÁZKÓDÁS A KIFOGÁSTALAN HANGMINŐSÉG ÉRDEKÉBEN

DYNAMIC BALANCE

Egy felsőfokú analízis a hangfal teljes elektroakusztikus és mechanikus rendszeréről, amely elősegíti a legjobb alapanyagok kiválasztását és a legelőnyösebb formatervezést a lehető legvalósághűbb hangzású hanszórók megvalósításáért.

MEGKORONÁZZA A TÉRHANGZÁS ÉLMÉNYÉT

SDA

E szabadalmaztatott technológia a hangfalon belül semlegesíti az összes zavaró áthallást és torzítást, ezáltal fokozva a lehengerlő háromdimenziós hangélményt.

KITERJESZTI A KISEBB MÉRETŰ HANGFALAK HANGTERÉT

WIDE DISPERSION ARRAY

Kifejezetten a kisebb ládákhoz kialakított megoldás, amely széles, körülölelő hangeteret képez.SZABADALMAZTATOTT POWERPORT FORMATERVEZÉS A TORZÍTÁSMENTES, KITERJEDT BASSZUS HANGZÁSÉRT

POWER PORT

Számottevően csökkenti a turbulenciát, a torzítást és a portzajt egy mély és testes basszus hangzás érdekében.

SZABADALMAZTATOTT CROSSOVER TECHNOLÓGIA A TÖKÉLETESEBB HANGÉLMÉNYÉRT

CASCADE CROSSOVER

Kiszűri a hangszórók között fellépő nem kívánt interferenciát és egy élthű hangeret teremt a teljes helyiségben.

SZABÁLYOZZA A DIALÓGUS HANGSZINTJÉT

VOICE ADJUST

Elkülöníti és egyénileg szabályozza a hangszintet valamint egyenletes, tiszta hangzást reprodukál ez az egyedülálló, szabadalmaztatott technológia. Többé soha nem marad le egyetlen szóról sem kedvenc filmje, TV műsora vagy sportközvetítése alatt.
Mérnöki munka és formatervezés, amelyben testet öltenek a hangok

A körülölelő, tiszta, testes és részletgazdag Polk hangzás odaadó csapatmunka eredménye.  Zseniális mérnökeink a szabadalmaztatott technológiáink fejlesztéséért felnek, mialatt elsőrangú formatervezőink megálmodják termékeink letisztult, ugyanakkor gazdag külsejét.
Polkra fel!

Nézzen körül fórumunkon és imserkedjen meg a többezer tagú Polk családunkkal. Ossza meg velünk kedvenc Polk hangrendszerével kapcsolatos tapasztalatait.
A Polk Design

A Polk gazdag, tiszta és élethű hangzása megköveteli, hogy formatervezésében is megnyilvánuljanak ezen tulajdonságok. Fontosnak tartjuk, hogy a design összhangban legyen a Polk küldetésével, amely nem más, mint a lenyűgöző Valódi Amerikai HiFi hanzás megtestesítése. Lekerekített formák, természetazonos színek, finom bőrök, gondosan megmunkált fémek, időtálló ötvözetek, rezgésmentesítő burkolatok és további megfontoltan kiválasztott anyagok összessége teszi vonzóvá az ameriaki retróra hajazó Polk megjelenését.
Egy őszinte megközelítés

Fontos számunkra, hogy a fromatervezés is tükrözze a kezdetek óta minket kísérő értékeinket. Törődés, büszkeség, szeretet, forma és funkció kéz a kézben. Mindezt figyelembe véve az otthonát ékesítő Polk hangrendszerek külsejükkel is hozzájárulnak a lenyűgöző hangélményhez.


"Szemet gyönyörködtető hang"

Hogy a családi filmezés minden alkalommal feledhetetlen legyen. Hogy mindig a következő házibuli legyen a legjobb. Hogy bármit is hallgat, szemet gyönyörködtető élményben legyen része. Hangrendszereink szépsége a bennük rejlő értékek tökéletes tükörképe.

Mert, ha 40 év elteltével is éppúgy szereti, amit csinál, mint a kezdetekkor, akkor biztos lehet benne, hogy jó úton jár.