Barion PixelLegend Széria

A Polk Audio Legend modellcsaládja a gyártó új csúcskategóriáját képviseli. A sorozat hat modellből áll, melyek mindegyike valódi fafurnér borítást és számos technológiai újítást kapott.
POLK AUDIO LEGEND sorozat egy Atmos (L900) egységből, két könyvespolc (L200/L100) modellből, egy center (L400) sugárzóból és két álló (L600/L800 SDA) hangfalból áll. Mindegyik modellt két különböző fa borítással készítik, mindegyik saját fejlesztésű meghajtókat dolgoztat. A zászlóshajó modell megkapta a szabadalom alatt álló Stereo Dimension Array (SDA) technológia legújabb változatát, amit Matthew Polk a nyolcvanas évek elején talált ki. A megoldás segít kordában tartani az interaurális áthallás néven ismert jelenséget, amikor a két csatorna hangja, egymást keresztezve jut el a hallgatóhoz.

Polcra helyezhető hangsugárzók
  Álló hangfalak

  Az L800 hangfal felső részén a terelőlap szöget zár be, az elrendezés a gyártó szerint segít precízen pozicionálni a magas és közepes hangszórókat, s jobb nagyfrekvenciás kiterjesztést biztosít. A csatornák akusztikus elválasztására egy szűrőt is használnak, amely szintén segít az áthallás csökkentésében. A közepes meghajtókhoz habmagos „turbina” membránt használtak, amivel sikerült finomítani középső frekvencia-tartomány részletességét, ezen felül módosítottak a Power Port kialakításán, így alacsonyabb zajszintre és jobb basszus válaszra lehet számítani. A sorozat forgalmazása októberben kezdődik, kivétel ez alól a csúcsmodell, ami novemberben kerülhet a boltokba.


   Center sugárzó


    Atmos